Noorte sotsialiseerimine Euroopa kulinaaria erisuste vahendusel
Noortevahetus teemal "Noorte sotsialiseerimine Euroopa kulinaaria erisuste vahendusel” toimus Küprosel 4.11. - 12.11.2018. Projektis osalesid 5 noort Eestist, 6 Küproselt ja 6 Poolast.
Projekti eesmärk oli tutvustada õpilastele kokanduse elukutset, anda mõningaid teadmisi selles valdkonnas, anda võimalusi katsetada oma oskusi ja tõestada end köögis, anda noortele ülevaade erinevustest ja sarnasustest toiduvalmistamisel: söögi valmistamisel, laua katmisel, teenuse viisidel, lauakommete nõuetest erinevates kultuurides.
Noortevahetuse programmi kestel tutvusid noored Küprose kultuuriga ning Küprose, Eesti ja Poola kulinaariaga, arendasid selliseid oskusi nagu suhtlemine, võõrkeel ja koostöö rahvusvahelises meeskonnas; võtsid aktiivselt osa kulinaaria meisterklassidest.
Projekti käigus õppisime koostama peolaua ja pikniku menüüd, parandasime teadlikkust toiduainete, toidulisandite nimetuste valdkonnas, samuti külastasime ettevõtteid toiduainete valmistamise valdkonnas.
Noored korraldasid üldtegevusi (teambuilding, isebreaking, energizers, jne).